Bezglutenowe ciastka owsiane z czekoladą - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 DIGITAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bezglutenowe ciastka owsiane z czekoladą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 24 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 90 g Syrop klonowy

  • 180 g Masło migdałowe

  • 45 g Cukier trzcinowy

  • 75 g Mielone migdały, przesiane

  • 120 g Bezglutenowy owies

  • 13 g Sól

  • 10 cl Niesłodzone mleko migdałowe

  • 3 łyżeczka Ekstrakt z wanilii

  • 60 g Kropelki czekoladowe bez laktozy

Akcesoria

  • Grill
    Grill

Czas przygotowania

Etap 1 /4

W dużej misce wymieszaj syrop klonowy i masło migdałowe. Dodaj cukier, mąkę migdałową, owies i sól. Następnie wlej mleko migdałowe i ekstrakt z wanilii. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie dodaj kropelki czekoladowe.

Etap 2 /4

Wyłóż płytę grillową papierem do pieczenia i włóż ją do miski do gotowania.

Etap 3 /4

Podziel ciasto na 6 części i uformuj kulkę z każdej z nich. Ostrożnie rozpłaszcz kulki w dłoniach, aby utworzyć ciastka o grubości jednego centymetra. Umieść 3 ciastka w misce do gotowania i upewnij się, że nie stykają się ze sobą.

Etap 4 /4

Ustaw program PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz przez 7 minut, aż ciastka zrobią się złotobrązowe. Po upieczeniu wyjmij ciastka na papierze i przełóż na drucianą kratkę. Weź 3 pozostałe ciastka i powtórz kroki. Pozostaw do ostygnięcia na co najmniej 5 minut, a następnie podawaj.